Albayark: U BiH dva važna resursa, zapadnjačka kultura i i istočnjačka tradicija

A. B.
Albayark: U BiH dva važna resursa, zapadnjačka kultura i i istočnjačka tradicija
Izvršni potpredsjednik Turk Participation Banke iz Turske Ahmet Albayrak obraćajući se na Sarajevo Business Forumu u okviru druge panel-diskusije kazao je kako je bivši predsjednik RBiH Alija Izetbegović govorio da je BiH spoj Istoka i Zapada.

Istaknuo je kako je Izetbegović govorio da se trebamo osjećati kao zapadnjaci u smislu obrazovanja, ali da naše srce pripada istoku.


"U BiH imamo dva važna resursa, zapadnjačku kulturu i i istočnjačku tradiciju. Istok i zapad pripadaju Allahu, on obuhvata sve, sve zna i sve čuje. Umrežavanje nam može donijeti brojne poslovne prilike. Cijela regija se ne može oslanjati samo na određene trendove u ekonomiji, već i na bilateralne odnose kao i na vrste elemenata koji nas okružuju“, kazao je izvršni potpredsjednik Turk Participation Banke iz Turske Ahmet Albayrak.

Na kraju je zaključio da BiH može biti sprega između Istoka i Zapada te na taj način privući brojne investicije u region.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije