Ismir Jusko: BiH će u narednom periodu inkasirati 200 miliona eura

A. B.
Ismir Jusko: BiH će u narednom periodu inkasirati 200 miliona eura
Ministar za promet i komunikacije BiH Ismir Jusko govoreći danas na osmom Sarajevo Business Forumu (SBF) 2017 kazao je da će naša zemlja u narednom periodu inkasirati 200 miliona eura.

Izjavio je da bez usvajanja Okvirne transportne strategije BiH ne bi mogla planirati nijedan euro kada je riječ o transportu i infrastrukturi. Kazao je da je sve bilo završeno za nekoliko dana, ali da plan nije usvojen na državnom nivou.

„Pet naših projekata ocijenjeno je najvišom ocjenom kada je riječ o Okvirnoj transportnoj strategiji, a 200 miliona eura BiH će inkasirati u narednom periodu. Prije 15 dana potpisan je sporazum za oživljavanje željezničke infrastrukture, i to za prugu od Krajine prema jugu. U proteklih deseti mjeseci BiH se kreće naprijed mnogo brže nego prethodnih deset godina. Upravo će usvajanje Okvirne transportne strategije obilježiti moj mandat“, kazao je Jusko.

Sarajevo Business Forum je ove godine okupio vodeće investitore i poslovne ljude iz cijeloga svijeta, pružajući im priliku da se upoznaju o mogućnostima ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona.

Ovogodišnji SBF objelodanit će niz projekata iz poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, građevinarstva, usluga, turizma i drugih razvojnih sektora.

Tradicionalno, već osmu godinu Sarajevo Business Forum organizira BBI banka u saradnji s Islamic Development Bank Group (IDB). Pokrovitelj 8. SBF-a je Predsjedništvo BiH uz podršku Ministarstva za vanjske poslove Bosne i Hercegovine, Vijeća ministara, entitetskih i kantonalnih vlada, Vanjskotrgovinske komore BiH i privrednih komora Federacije BiH i Republike Srpske, te mnogih kompanija u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije