Sportske verzije Golfa "Osmice": Po čemu se razlikuju GTI, GTD i GTE

J. M.
Sportske verzije Golfa "Osmice": Po čemu se razlikuju GTI, GTD i GTE

Pored klasičnih modela, Volkswagen je otkrio i sportske GT-verzije osme generacije Golfa. Riječ je o tri posebne verzije "Osmice": Golf GTE ima hibridni pogon, GTD je sportski dizelaš, a GTI novi izdanak kultnog kompaktnog sportiste.

Razlike na stražnjem dijelu tri automobila mogu se brzo otkriti o izduvu. Ako vidite dvostruku cijev s lijeve strane, to će biti Golf GTD. Benzinski GTI ima po jednu izduvnu cijev s obje strane, a hibridni GTE romboidni element u zadnjoj kecelji.

Lice je skoro identično, tek boja linije uz LED svjetla – crvena (GTI), plava (GTE), srebrna (GTD).

golf_GT_02.jpg - undefined

Foto: VW

Igra s bojama nastavlja se u unutrašnjosti: Dekorativni elementi u crvenoj, plavoj ili srebrnoj boji mogu se naći na upravljačima GTI, GTE i GTD verzije. Klasični obrazac sjedala također je upotpunjen odgovarajućom akcentnom bojom. 

Tehničke razlike su očite. Golf GTI pokreće 4-cilindrični benzinski motor snage 245 "konja". GTE koristi hibridni pogonski sklop jednake snage (245 KS), a sastoji se od 1,4-litarskog benzinskog TSI-ja i električnog motora snage 85 kW.

Dizelski Golf GTD malo zaostaje snagom (200 KS), ali s 400 Nm najvišeg obrtnog momenta elastičnošću nadmašuje GTI. Volkswagen je tako ostao vjeran diferencijaciji i dizajnu sportskih izvedbi Golfa, a na kupcu je da odabere model za sebe. I pored korištenja najmodernijih tehnologija - ostao je dašak nostalgije...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije