Pronađen Audi Quattro: Ko bi mu zamjerio što je van sebe od sreće

Radiosarajevo.ba
Pronađen Audi Quattro: Ko bi mu zamjerio što je van sebe od sreće
Američka filmska komedija "Dude, Where's My Car?" ("Čovječe, gdje mi je auto?") ovih dana doživjela je "remake u stvarnom životu".

Umjesto Ashtona Kutchera, u glavnoj ulozio našao se Austrijanac Christian Stieger kojeg je jednog jutra probudilo užasno otkriće.

Ispred kuće u Bad Ischlu ukraden je njegov ljubimac na četiri točka – Audi Quattro. Ljubiteljima klasičnih automobila ne treba spominjati kakvu vrijednost ima originalni Quattro, jedan od prvih sportskih automobila s pogonom na sva četiri točka, zvijezda reli staza '80-ih godina.

Stieger i njegova djevojka dali su se u potragu za automobilom vrijednim 75.000 eura. Na facebooku je hiljada puta podijeljen njihov apel za pomoć, u potragu su se uključili klubovi obožavatelja Audija Quattro širom svijeta…

Jedan Nijemac je sugerirao da bi ukradeni automobil mogao biti u slovačkoj Žilini. Zaista, dojava se pokazala tačnom.

Slovačka policija obavijestila je 31-godišnjeg Austrijanca da je pronašla automobil, no od lopova nema nikakvog traga. Christian Stieger je van sebe od sreće, naredne sedmice bit će završena papirologija nakon kojeg će moći preuzeti Audi Quattro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije