Otkriven BMW 8-Coupe: Čuda modernog marketinga za objašnjenje iznenađenja

J. M.
Otkriven BMW 8-Coupe: Čuda modernog marketinga za objašnjenje iznenađenja
Nakon studije, BMW je predstavio i proizvodnu verziju ponovno rođene "serije 8" koja je, podsjetimo, bila perjanica bavarske kompanije prije 30-ak godina.

S novom generacijom to vjerovatno neće biti slučaj… Naime, nova "osmica" je kraća od nedavno predstavljene serije 6 (dužinom i međuosovinskim razmakom), a postavljena je na platformu serije 5! Čuda modernog marketinga…

bmw_8_coupe_07.jpg - undefined

Foto: BMW

No, BMW serije 8 ipak će izazvati uzdahe, ne samo ljubitelja marke. Novi coupe izgleda veoma agresivno, pogotovo što je za prve slike BMW izabrao verziju s M-paketom.

To što je kraća od "šestice" nije jedino iznenađenje uz novi BMW serije 8. Ovaj model bit će dostupan isključivo s pogonom na sva četiri točka!

bmw_8_coupe_09.jpg - undefined

Foto: BMW

Slabiju verziju – BMW 840d xDrive – pokreće 3,0 litarskim 6-cilindrični turbodizelaš snage 320 "konja" i najvišeg obrtnog momenta 680 Nm.

Jači BMW M850i xDrive dobio je novi 4,4 litarski V8 twin-turbobenzinac s 530 KS i 750 Nm. Performanse oduzimaju dah: Dizelaš ubrzava do 100 km/h u 4,9 sekundi, benzinac u 3,7 sekundi!

bmw_8_coupe_02.jpg - undefined

Foto: BMW

Serijska oprema uključuje, između ostalog, adaptivni M-ovjes s elektronskom regulacijom amortizera, aktivni upravljač za poboljšanje agilnosti, pogotovo u krivinama.

Prodaja serije 8 počinje ove jeseni, a dotad će BMW objaviti cijene novog modela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije