"Hot-hatch" na čekanju: Lada zaustavila projekt XRAY Sport

J. M.
"Hot-hatch" na čekanju: Lada zaustavila projekt XRAY Sport
Ruski mediji objavljuju kako je zaustavljen projekt Lada XRAY Sport. Ovaj automobil predstavljen je u formi studije na sajmu automobila u Moskvi u ljeto 2016. godine i trebao je proširiti paletu Ladinog hatchbacka.

Prilikom kreiranja koncepta, korištena je ista filozofija kao i kod nastanka studije Lada Vesta Sport koja je u međuvremenu evoluirala u proizvodni model.

No, s Ladom XRAY Sport to neće biti slučaj jer je procijenjeno da trenutno na domaćem tržištu nema potencijala za uspjeh ovakvog modela.

lada_xray_sport_concept_1.jpeg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Doduše, neki mediji, pozivajući se na izvore u AvtoVAZ-u, pišu da Lada XRAY Sport još nije "mrtvo slovo na papiru" jer se iščekuje reakcija kupaca na limuzine Lada Vesta Sport i buduću Ladu Grantu Sport.

Ladu XRAY Sport trebao je pokretati 1,8 litarski motor snage 145 "konja", a osim agresivnog izgleda "hot-hatch" imao je i modificirani sportski ovjes.

Hatchback Lada XRAY debitirao je prije nepune tri godine, no pravi zamah prodaji dalo je lansiranje SUV verzije Cross prije pet mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije