Granta Active Drive: Pogledajte sportsku Ladu koja košta 14.700 KM

Radiosarajevo.ba
Granta Active Drive: Pogledajte sportsku Ladu koja košta 14.700 KM
/ Foto: ZaRulem.rf
Gubitak vrijednosti ruske rublje donio je pravu blagodat tamošnjim potrošačima, pri čemu izuzetak nisu ni kupci novih automobila.

Vozila se mogu kupiti po nikad povoljnijim cijenama, a najbolji dokaz za ovu tvrdnju je Lada Granta. Ovaj automobil u osnovnoj verziji dostupan je po cijeni od 329 hiljada rubalja, odnosno 10-ak hiljada maraka.

Još povoljnija ponuda je upravo predstavljena kvazisportska verzija Active Drive. Zašto "kvazi"? Zato što je Active Drive na sredini, tačno između standardne Grante i Grante Sport.

Poput Sporta, tako je i Granta Active Drive nastala u sportskom odjeljenju AvtoVAZ-a, ali su načinjeni brojni kompromisi u cilju postizanja što niže cijene. 

Ugrađen je zadnji spojler, sportski ovjes, ali veoma mali 15-colski aluminijski točkovi s gumama 185/55 R15.  Ni serijska oprema nije škrta – sportski kožni volan, sportska sjedišta, putni računar, klima-uređaj, grijana prednja sjedala, audio sistem (FM, USB, SD kartica, Bluetooth, Hands Free) s četiri zvučnika...

Za pogon je zadužen 1,6 litarski 16-ventilski benzinski motor snage 106 "konja", spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem.

Poslastica dolazi na kraju. Cijena? Svega 474.900 rubalja, odnosno 14.700 KM! Ovako opremljen i motoriziran automobil u nekim drugim cjenovnicima je nerijetko i dvostruko skuplji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije