Vozači, oprez: Na autobahnu nema ograničenja brzine ali kamere snimaju sve prekršaje

Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Na autobahnu nema ograničenja brzine ali kamere snimaju sve prekršaje
Za europske vozače njemački autoputevi predstavljaju "raj na zemlji". Nema generalnog ograničenja brzine, izuzev na mjestima gdje je to posebno naznačeno (uglavnom mjesta izvođenja radova ili pogoršani vremenski uslovi).

Međutim, čuveni autobahn "premrežen" je mobilnim policijskim patrolama i kamerama koji evidentiraju sve vrste prekršaja.

Njemačka policija objavila je snimak jednog prekršioca kao upozorenje svim vozačima na situaciju koja može završiti kobno.

U utorak prijepodne na autoputu A9 kamere su zabilježile vozača Audija A6 koji se u krajnjoj lijevoj traci sasvim približio VW Passatu.

Pedantni Nijemci otkrili su da je, pri brzini od 170 km/h, Audi prišao Volkswagenu na svega devet metara! Eksperti su izračunali da bi u slučaju kočenja Volkswagena, vozač Audija imao svega 0,2 sekunde za reakciju.

Propisano je da pri brzini od 170 km/h minimalno odstojanje prema vozilu naprijed treba biti 68 metara.

Zbog drastičnog ugrožavanja sigurnosti saobraćaja, vozač Audija dobit će na kućnu adresu novčanu kaznu od čak 960 eura, a očekuju ga i dva kaznena boda te dva mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije