Tuzla / Neuništiva Fabia 1.9 SDI: Prva Škoda s milionskom kilometražom u BiH

12. 06. 2019. u 10:21:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Kvalitet automobila Škoda potvrđuju brojna vozila s velikom pređenom kilometražom, a novi primjer zabilježen je u Bosni i Hercegovini.

Mirsad Ćosić, vlasnik kompanije za prevoz putnika u cestovnom saobraćaju, prije 16 godina kupio je model Škoda Fabia 1.9 SDI, što je bio početak velikog prijateljstva automobila i njegovog vlasnika.

"Kada sam se 2003. godine odlučio za kupovinu novog automobila, odabrao sam Škodu Fabiju. Otišao sam u ovlašteni prodajni salon u Sarajevu i ispunio svoj san. Sve što mi je bilo bitno u tom momentu je da kupim provjeren, kvalitetan i pristupačan automobil, a tada nisam mogao ni slutiti koliko će me služiti. Nakon toliko godina se ispostavilo da je ta odluka bila ispravna jer redovnim održavanjem u ovlaštenom servisu u Cosmos Commercu Tuzla, krajem 2018. došli smo do milionitog kilometra u zahtjevnim uslovima gradske vožnje. Prvo, jedinstven je i prelijep osjećaj kupovina novog automobila, a osjećaj kada se na instrument tabli nakon mnogobrojnih devetki pokažu samo crtice je jedinstven, jednostavno se ne može opisati riječima", objašnjava Mirsad.

skoda_fabia_SDI_006.JPG - undefined

Foto: Škoda BiH

Dodaje kako od kupovine vozila do danas nije zabilježen veći kvar. Svi servisni zahvati podrazmijevali su samo redovno održavanje vozila u skladu sa servisnim intervalima i to u ovlaštenom Škoda servisu u Tuzli. Dakle, 1,9 litarski SDI motor je i dalje netaknut. Iz tog razloga prvi i jedini vlasnik unikatnog primjera Škoda Fabije koja je prevalila više od milion kilometara, ne razmišlja o zamjeni automobile.

"Za ovaj automobil sam se vezao. Jeste star, prešao je ogromnu kilometražu, ali i dalje služi svrsi i odgovara svim zadacima. Milion kilometara Fabia je prevalila u gradskim uslovima, u režimu stani-kreni, na taksiju i zbog njene kvalitete vjerujem samo u Škodu", istakao je Mirsad.

skoda_fabia_SDI_002.JPG - undefined

Foto: Škoda BiH

Nakon pređenog milionitog kilometra Škoda Auto je kupcu poklonila novu instrument tablu, koja je ugrađena u Fabiju u ovlaštenom servisnom centru. Također, na poklon je dobio i vaučer za kupovinu novog Škoda modela vrijedan 5.000 KM, te besplatno redovno održavanje vozila punih 12 mjeseci.

Simbolično, Mirsadu Ćosiću je uručen i Škoda ručni sat koji će ga uvijek podsjećati na vrijeme provedeno za upravljačem Fabije. S druge strane, Mirsadova Fabia najbolji je primjer kvalitete Škoda automobila, te činjenice da se uz redovan servis u ovlašetnoj mreži bezbrižno može obići planeta zemlja čak 25 puta.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: Škoda taksi Tuzla

NEMA KOMENTARA