Jednostavno pouzdana: Sa Škodom Octavijom prešao skoro milion kilometara

J. M.
Jednostavno pouzdana: Sa Škodom Octavijom prešao skoro milion kilometara
Kada je Marek Ziomek, Poljak zaposlen u jednoj njemačkoj šumarskoj kompaniji, prije 14 godina zadužio Škodu Octaviju Combi 4x4 TDI, nije ni slutio da je to početak neobičnog i dugog prijateljstva.

Prijateljstva automobila i vozača koje traje do danas, a u međuvremenu je danas 75-godišnji Ziomek prešao nevjerovatnih 912.373 kilometara za upravljačem metalik zelene Octavije!

Pedantni Nijemci su izračunali da je Ziomek u Škodi 23 puta obišao zemljinu kuglu, a već pravi kalkulacije kada će biti resetovan šestocifreni digitalni kilometer-sat, odnosno, Octavia dostići million kilometara.

octavia_rekord_03.jpg - undefined

Foto: Škoda

Marek Ziomek je šumarski inžinjer koji koordinira različite radne grupe u šumama njemačke pokrajine Sarland. 

"Svakog dana putujem barem 300 kilometara da posjetim naše šumarske radnike, a dva puta mjesečno vozim u našu glavnu kancelariju u poljski Krakow", objašnjava Poljak.

Nevjerovatan je podatak da njegova Octavia još ima originalni 1,9 litarski TDI turbodizelski motor i mjenjač.

"Na moju Octaviju gledam kao na svoju drugu suprugu, jedino što sa Škodom nemam djece", smije se Ziomek i dodaje da, kada dođe vrijeme za novi automobil, volio bi da to bude terenac Škoda Karoq.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije