Rolls-Royce Spektre: Vrhunski komfor i luksuz na električni pogon

0
Radiosarajevo.ba
Rolls-Royce Spektre: Vrhunski komfor i luksuz na električni pogon
Foto: Rolls-Royce / Rolls-Royce Spectre

Rolls-Royce je nedavno otkrio detalje o svom najnovijem konceptualnom električnom automobilu, Spectri, nakon što je proveo dva miliona testnih kilometara u ekstremnim vremenskim uvjetima.

Osim rada na kočionom sistemu, Rolls-Royce je u posljednjim testovima najveću pažnju usmjerio na optimizaciju svakog detalja kako bi osigurao vrhunski luksuz i performanse Spectre.

Iz Rolls-Roycea su nedavno podijelili novi set fotografija s testova u Južnoj Africi, gdje su testni kilometri odrađeni u vožnji od zapadne do istočne obale, uključujući i makadamske ceste.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Ovaj proizvođač luksuznih auta je radio na optimizaciji prilagodbe kontrasta ekrana različitim uglovima upada i intenzitetima sunčevih zraka, a i audio sistem sa 17 zvučnika je ponovo provjeren, tako što su testni vozači slušali unaprijed pripremljenu zbirku pjesama.

Rolls-Royce ništa ne prepušta slučaju u razvoju novog modela, pa se u praksi provjeravaju svi detalji.

Jedan od najboljih primjera je optimizacija sistema regenerativnog kočenja, za koju je utrošeno čak 1500 testnih sati, a cjelokupni testni program simulira 400 godina korištenja.

Rolls Royce je možda otišao predaleko sa detaljima, ali kad je pogon u pitanju nikada nije previše. 585 KS maksimalne snage i 520 km dosega su poznati parametri.

Uprkos tome što je riječ o električnom automobilu, Rolls-Royce je uspio osigurati impresivnu brzinu i performanse.

Magija zvana Audi RS e- tron GT i zvanično dostupna u Bosni i Hercegovini

Magija zvana Audi RS e- tron GT i zvanično dostupna u Bosni i Hercegovini

Cijena ovog vozila još nije poznata, ali se očekuje da će isporuke prvog električnog Rolls-Roycea krenuti krajem ove godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije