Zanimljivi renderi: Češki dizajner pokazao svoje viđenje buduće Lade Nive

J. M.
Zanimljivi renderi: Češki dizajner pokazao svoje viđenje buduće Lade Nive

Od kako je studijom Lada 4x4 Vision najavljena nova generacija kultne Nive, traju nagađanja kako će  popularni terenac izgledati u proizvodnoj verziji. Svoje viđenje dao je češki dizajner s pseudonimom Honza čije je rendere objavio magazin Auto.cz

Povezavši mogućnosti ažuriranja trenutne verzije Lada 4x4 (Niva), kao i dizajnerski jezik ostalih Ladinih modela nove generacije, dizajner je dao zanimljivu viziju 3-vratne i dugačke 5-vratne izvedbe.

Primjećuju se bočno X-utiskivanje, tipično za moderni Lada DNK, bočni pokazivači pravca u stilu aktuelne Lade 4x4, kao i stražnja svjetla inspirirana originalnom Nivom od prije 43 godine.

Na promociji krajem augusta 2018. godine objavljeno je da će buduća Niva biti postavljena na globalnu platformu CMF-B LS Alijanse Renault-Nissan. Drugim riječima, Niva se tehnički ne bi trebala mnogo razlikovati od Dacia Dustera!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije