VW Golf Sportsvan: Update za monovolumen "njegovog veličanstva"

J. M.
VW Golf Sportsvan: Update za monovolumen "njegovog veličanstva"
Nakon detaljnog dotjerivanja klasičnog VW Golfa, "update" je doživio i monovolumen – Golf Sportsvan.

Poput nižeg brata, tako je i prilikom facelifta Sportsvana u centru pažnje bilo dotjerivanje detalja i nove Connectivity opcije u unutrašnjosti.

golf_sportsvan-1.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Na prednjem dijelu u oči upadaju novi branici i prerađeni halogena svjetla, dok će na listi opcija LED svjetla zamijeniti ksenone. Sve verzije dobile su serijska LED zadnja svjetla, a unutrašnjost nove dekore, tkanine i kožna sjedišta.

Ponuda infotainment sistema orijentira se na facelift Golfa VII, pri čemu najviše pažnje privlači audio-navigacioni sistem Discover Pro s 9,2 inčnim touchscreen zaslonom.

golf_sportsvan-4.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Preko aplikacije Media Control Volkswagen je ponudio povezivanje tableta i pametnih telefona s infotainment sistemom.

Zanimljivost: Sportsvan zadržao je klasične instrumente za razliku od Golfa VII koji je nakon facelifta prešao na "digitalu".

Kada je riječ o ponudi motora Volkswagen je saopćio samo da će u paleti biti tri benzinca i dva dizelaša.

golf_sportsvan-3.jpg - undefined

Foto: Volkswagen

Mediji nagađaju da će početak ponude biti 1,0 litarski 3-cilindrični turbobenzinac (110 KS), kome će društvo praviti dvije verzije novog motora 1.5 TSI (130 ili 150 KS) s mogućnošću isključenja dva od četiri cilindra.

Novi VW Golf Sportsvan bit će predstavljen tokom predstojećeg sajma IAA u Frankfurtu (14. do 24. septembra) nakon čega počinje prodaja po početnoj cijeni od 20-ak hiljada eura.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije