Predstavljen novi VW Polo: Prvi put duži od četiri metra

J. M.
Predstavljen novi VW Polo: Prvi put duži od četiri metra
/ Foto: Volkswagen
Volkswagen je oficijelno predstavio šestu generaciju VW Pola. Postavljen na MQB platformu (A0), Polo je produžen na 4,05 metara (prethodnik 3,97 metara), uz rast međuosovinskog razmaka na 2,56 metara i širine na 1,75 metara.

Novi VW Polo izgubio je samo na visini, neznatnih sedam milimetara, a ubuduće će biti dostupan isključivo u 5-vratnoj izvedbi.

Prtljažnik Pola uvećan je na 351 litar, čime je došao na korak od većeg brata Golfa (380 litara).

Foto: Volkswagen - Predstavljen novi VW Polo: Prvi put duži od četiri metra

Foto: Volkswagen

Dizajn predstavlja evoluciju prethodne generacije Pola, iako je VW-ov mališan, po uzoru na veliki Arteon, dobio lajsnu u boji vozila na grilu hladnjaka.

I u unutrašnjosti Polo koketira s vozilima viših klasa što se najočitije vidi na opcionim digitalnim instrumentima Active Info Display. Volkswagen obećava svakom putniku u kabini po dva centimetra više prostora za glavu.

Foto: Volkswagen - Predstavljen novi VW Polo: Prvi put duži od četiri metra

Foto: Volkswagen

Novi Polo bit će dostuopan s devet različitih motora – šest benzinaca, dva dizelaša i verzijom 1.0 TGI (90 KS) na prirodni gas.

U paleti benzinaca nalaze se četiri verzije 1,0 litarskog 3-cilindraša: Atmosferski 1.0 MPI (65 ili 75 KS), turbo 1.0 TSI (95 ili 115 KS). Tu su i 4-cilindrični 1.5 TSI (150 KS) i najjači 2.0 TSI (200 KS) u GTI verziji.

Dizelski motor 1.6 TDI dostupan je u verziji s 80 ili 95 KS. Motori su spregnuti s 5- ili 6-stepenim manuelnim mjenjačem, dok je kao opcija ponuđen 7-brzinski DSG s dvostrukim kvačilom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije