Vrhunski terenac koji je veoma civilizovan i pitom na putu

0
Radiosarajevo.ba
Vrhunski terenac koji je veoma civilizovan i pitom na putu
Foto: Land Rover / Land Rover Defender

Novi Land Rover Defender ima veoma težak zadatak. Sudeći po imenu, trebalo bi da naslijedi jednog od najpoznatijih terenaca svih vremena. Da li je novi spreman da se uhvati u koštac sa najvećim izazovima i najtežim terenima kojima je odolijevao njegov prethodnik?

Test primjerak ima 2,0 turbo-dizel motor u najsnažnijoj varijanti od 240 konjskih snaga. Zbog toga je posebno privlačan domaćim kupcima, a onima koji žele više snage, na raspolaganju su trolitarski šestaci. Ljubitelji benzinaca takođe nisu uskraćeni, piše magazinauto.com

Modernoj interpretaciji enterijera nekadašnjeg terenca pridružili su se i brojni luksuzni elementi, poput aplikacija od drveta.

Što se tiče prohodnosti, novi Land Rover Defender je jedan od rijetkih serijskih terenaca na svijetu koji može da prođe kroz vodu dubine 0,9 metara i to bez snorkija. Brojni senzori su se pobrinuli da se na displeju prikazuje trenutna dubina, pa vozač u svakom trenutku može adekvatno da reaguje.

Iako je zamišljen kao vrhunski terenac, Defender je veoma civilizovan i pitom na putu. Jedino na šta eventualno treba obratiti pažnju je indirektan volan, koji zahtjeva nešto više motanja, što je potpuno uobičajeno za ovakvu vrstu vozila.

Novi model predstavlja 70 godina inovacija i poboljšanja; odajući počast njegovoj historijskoj robusnoj čvrstini istovremeno ostajući istinski Defender za 21. stoljeće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije