Volkswagenova Dacia: Predstavljena prva tri modela niskobudžetnog branda Jetta

J. M.
Volkswagenova Dacia: Predstavljena prva tri modela niskobudžetnog branda Jetta
U gradu Chengdu na jugozapadu Kine Volkswagen je predstavio prva tri modela koja će na tržište najmnogoljudnije zemlje svijeta plasirati pod imenom branda Jetta.

Prije mjesec dana Volkswagen je objavio informaciju o novoj marki jeftinih automobila, nažalost ograničenoj na Kinu.

Jetta po uzoru na Daciju: Volkswagen predstavlja novu niskobudžetnu marku automobila

Prva tri modela – kompaktni crossover Jetta VS5, nešto veći crossover Jetta VS7 i trovolumenski kompaktni sedan Jetta VA3 – izlazit će iz pogona FAW Volkswagen Automotive, joint venture kompanije VW Grupe i kineske FAW Grupe. 

Jetta VS7 - undefined

Jetta VS7

Ovi automobili dizajnirani su u sjedištu VW-a u njemačkom Wolfsburgu, a proizvodit će se u tvornici FAW-VW u Chengduu

FAW-VW nije objavio previše detalja o pionirskim modelima Jette. Najviše pažnje izaziva Jetta VS5, kompaktni crossover koji je razvijen na VW-ovoj MQB platformi, a na kinesko tržište stiže u trećem kvartalu ove godine. 

Jetta VS5 - undefined

Jetta VS5

Kupci će moći birati između 1,5 litarskoga atmosferskog i 1.4 Turbo benzinca, spregnutih sa 6-stepenim mahulenim ili 7-brzinskim DSG mjenjačem.

Dva druga modela će biti lansirana kasnije, a limuzina Jetta VA3 bit će postavljena na platformu kineske Jette sa značkom Volkswagena.  

Jetta VA3 - undefined

Jetta VA3

Brand Jetta imat će vlastitu distribucijsku mrežu, pri čemu FAW-VW planira do kraja godine otvoriti više od 200 prodajnih salona. 

Kada su najavili lansiranje novog branda, šefovi koncerna iz Wolfsburga otkrili su da će modeli Jette biti između 5.000 i 6.000 eura jeftiniji od srodnih automobila s značkom VW-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije