Tharu: Prve zvanične slike Škode Karoq sa znakom Volkswagena

J. M.
Tharu: Prve zvanične slike Škode Karoq sa znakom Volkswagena
Volkswagen je objavio oficijelne slike i podatke o dugo najavljivanom SUV-u po imenu Tharu.

Pošto će se Tahru, barem na početku, proizvoditi isključivo u Kini, u pogonima kompanije Shanghai-Volkswagen, javile su se brojne špekulacije o novom SUV-u.

Prvo se mislilo da će Tharu biti tehnički blizanac nedavno predstavljenog najjeftinijeg Škodinog kineskog SUV-a po imenu Kamiq. No, Tharu je postavljen stepenicu više, na platformui Škode Karoq koja je nedavno predstavljena i na bh. tržištu.

tharu_03.jpg - undefined

Foto: VW

VW Tharu je kompaktni SUV dugačak 4453 mm, širok 1841 mm, visok 1632 mm, s međuosovinskim razmakom od 2688 mm.

Osim što je sedam centimetara duži od Karoqa, Tharu je preuzeo vizuelni identitet skupljih Volkswagenovih SUV-ova pa se doima kao umanjeni Teramont ili Atlas (prodaje se u SAD-u, Rusiji, Kini, Srednjem istoku).

tharu_02.jpg - undefined

Foto: VW

Kupci VW Tharua moći će birati između turbobenzinskih agregata - 1.2 TSI (116 KS) i 1.4 TSI (150 KS). Oba motora bit će spregnuta sa 7-stepenim DSG mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Iako su mnogi očekivali da će Tharu imati dampinšku cijenu, to se ipak neće desiti. Bazna verzija u Kini će koštati oko 140 hiljada yuana, odnosno oko 36.000 KM. Osim u Kini, očekuje se da će se Tharu prodavati i u Južnoj Americi, a nema naznaka o dolasku u Europu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije