Volkswagen najavio osvježenog Tiguana Allspace

Radiosarajevo.ba
Volkswagen najavio osvježenog Tiguana Allspace
PrtScr / Tiguan Allspace

Duža verzija Tiguana Allspace uskoro bi trebala ugledati svjetlo dana. Volkswagen objavio je teaser kojim najavljuju novu verziju.

U teaseru mogu se vidjeti ista štop svjetla, linije karoserije i zadnja vrata, kao i kod kraćeg modela.

Profil je malo drugačiji, jer je Allspace dužio skoro devet centimetara kako se mogao smjestiti dodatni treći red sjedišta.

Interijer je biti obnovljen sa novim višenamjenskim volanom. U novom modelu trebao bi se naći ažurirani informativno-zabavni sistem sa 8 ili 10 inchnim ekranom osjetljivima na dodir.

Za vozača osvježeni Tiguan dobiva novi sistem upravljanja i asistencije kao dio novog sigurnosnog paketa za pomoć pri putovanju. Karakteristike poput pomoći u držanju traka i adaptivnog tempomata dio su toga, iako će se njegova dostupnost kao standardne ili opcionalne opreme za Allspace tek treba vidjeti.

VW bi 12. maja treba održati globalno lansiranje ažuriranog Tiguana Allspacea, čime će se završiti predstavljanje cijele linije novog Tiguana.

Proizvodnja većeg SUV-a odvijat će se prvenstveno u Meksiku, opskrbljujući tržišta u Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Evropi. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije