Uspjesi / Volkswagen Golf je bio najpopularniji automobil u Europi u 2020. godini

11. 01. 2021. u 17:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Njemački bestseler ostao je na tronu i protekle godine.

Ako je neko i sumnjao da li će Golf uz silne probleme u vezi sa softverom, sada je dobio konačan odgovor.

U prošloj godini je na evropskom tlu isporučeno više od 312.000 primeraka ovog modela.

Prethodna godina je ujedno i prva puna godina prodaje osme generacije Golfa koja sada pokazuje da nastavlja tamo gde je stala sedma iteracija popularnog heča. Od 312.000 prodatih jedinica njemačkog automobila, čak 133.900 je stiglo do kupaca na domaćem tržištu. Tako je Golf ujedno i najprodavaniji četvorotočkaš u Njemačkoj u 2020. godini.

Šef Volkswagena, Ralf Brandstätter, naglasio je da je osma generacija nastavila sa putem koji je utrlo sedmo izdanje Golfa.

“Golf 8 neprimjetno se nadovezuje na uspijeh prethodnika”, navodi prvi čovek njemačkog proizvođača.

Brandstätter je kazao i da je nakon prvobitnog udara koronavirusa u Europi u prvoj polovini 2020. godine njihov bestseler imao mnogo toga da nadoknadi. On je dodao da su performantne verzije GTI, GTD i GTE dale dodatni zamajac prodaji u Europi u trećem kvartalu.

Prvi čovjek Volkswagena istakao je i da postoji velika potražnja za hibridnim varijantama Golfa, te da je tokom 2020. godine svaki treći isporučeni primjerak na Starom kontinentu koristio neku vrstu hibridizacije.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)