Uskoro stiže BMW Serija 4: Pogledajte kakve sve promjene vas očekuju

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro stiže BMW Serija 4: Pogledajte kakve sve promjene vas očekuju
Foto: BMW / BMW Serije 4

BMW je osvježio popularne modele Seriju 4 Coupe i Cabrio donoseći minimalno stilsko preuređenje i blage hibridne inovacije u ove modele.

Očekuje se globalno lansiranje ovih automobila u martu, a sudeći prema najnovijim informacijama, dolazi nekoliko značajnih promjena.

Na prvi pogled primjećuju se inovacije na polju tehnologije svjetala i oštriji dizajn farova te dostupnosti zadnjih svjetala u tehnologiju Laserlight. Snažna varijanta M440i dolazi serijski s laserskim diodama koje stvaraju trodimenzionalne svjetlosne efekte, pružajući vozilu atraktivan vizualni utisak. Osim toga, novi dizajn točkova i paleta boja dodatno će obogatiti estetiku vozila.

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

U unutrašnjosti su također vidljive novosti, uključujući nova upravljačka rješenja s polugama za mijenjanje brzina te osvijetljene sklopke. Kupci će također imati priliku uživati u standardnim sportskim sjedištima i revidiranom ambijentalnom osvjetljenju.

Osvježeni BMW 430d xDrive Coupé i 430d Cabrio pokreće redni šestocilindrični motor od 286 KS. Gamu motora upotpunjuju dva 4-cilindarska benzinca sa 184 KS i 245 KS te 4-cilindarski dizelaš od 190 KS. Zavisno od varijante modela, snaga stiže na cestu putem klasičnog pogona na zadnje točkove ili inteligentnog sistema pogona na sve točkove BMW xDrive.

Zavidne brojke: BMW zabilježio rekordne prodaje na kraju 2023.

Zavidne brojke: BMW zabilježio rekordne prodaje na kraju 2023.

Svi šestocilindrični redni motori i četverocilindrični dizelaš imaju 48-voltnu mild-hibridnu tehnologiju. Dodatni električni pogon u obliku 48-voltnog starter generatora stvara snagu od 11 KS koja je odmah dostupna svakim pomicanjem papučice gasa.

Mild-hibridni sistem također omogućava korištenje električne energije proizvedene povratom energije kočenja i pohranjene u bateriji od 48 volti. Učinkovito proizvedena energija koristi se ne samo za dodatni električni pogon, već i za 12-voltni električni sistem u vozilu putem pretvarača napona.

BMW Serije 4

Snažni M Performance modeli Serije 4 također se oslanjaju na blage hibride: redni šestocilindrični benzinski motor u modelima BMW M440i xDrive Coupé i M440i xDrive Cabrio od 374 KS i 500 Nm. Modele M440d xDrive Coupé i M440d xDrive Cabrio pokreće redni šestocilindrični dizelski motor koji ima najveću snagu od 340 KS uz najveći obrtni momenat od 700 Nm.

M sportski ovjes s varijabilnim sportskim volanom također je dio standardne opreme vrhunskih modela, kao i 8-stepenski Steptronic sportski mjenjač, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije