Opcija koja fascinira: Tehnologija BMW-a omogućava korištenje žmigavaca pogledom

1
Radiosarajevo.ba
Opcija koja fascinira: Tehnologija BMW-a omogućava korištenje žmigavaca pogledom
Foto: BMW / Ilustracija/BMW

BMW-ova ažuriranja proizvoda za 2024. uključuju integraciju novih naprednih sitema za pomoć u vožnji i svježe tehnološke opcije za infotainment sistem.

Nova tehnologija Active Lane Change BMW-ovog Highway Assistant sistema tako s aktivacijom očiju omogućava vozilu da predloži promjenu trake, što vozač može potvrditi jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor, eliminišući tako vjerovatno i potrebu za korištenjem signalnih ručkica (za šta će se mnogi našaliti da je ionako ni ne koriste) jer se sve odvija automatski.

Tako će vozači BMW-a uskoro doživjeti revolucionarne promjene u načinu vožnje, jer se nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom pomoću očiju priprema za integraciju u sistem BMW Highway Assistant razine 2+.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

"Nova tehnologija Active Lane Change s aktivacijom očiju omogućava vozilu da predloži promjenu trake, a vozač može potvrditi promjenu trake jednostavnim pogledom u odgovarajući vanjski retrovizor. Automatski pokreti volana olakšavaju vozačima vožnju, pružajući poseban nivo udobnosti i sigurnosti", ističu iz BMW.

Osim toga, BMW planira poboljšati integraciju Appleovog glasovnog asistenta Siri u svoja vozila, omogućavajući vozačima upravljanje Siri jednostavnim obraćanjem, bez potrebe za pritiskanjem tipke. Također, aplikacija za navigaciju bit će poboljšana kako bi pružila ažurirane informacije o stanicama za punjenje, dok će My BMW App doživjeti nadogradnju s dodatkom Comfort Access s BMW Digital Key Plus i poboljšanom funkcijom pretraživanja, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije