Prodat BMW 850i Michaela Jordana iz 1991. godine: Kupac ponudio nevjerovatnu cifru

0
Radiosarajevo.ba
Prodat BMW 850i Michaela Jordana iz 1991. godine: Kupac ponudio nevjerovatnu cifru
Foto: Bringatrailer / BMW 850i 6-Speed

Na stranici za automobilske aukcije Bring a Trailer u ponudi je poseban primjerak BMW-a. Model je to BMW-a "osmice", E31, proizveden 1991. godine.

Detaljnije, riječ je o 850i s V12 benzinskim motorom zapremnine pet litara, koji proizvodi 300 KS. Tu je i ručni 6-stepenski mjenjač, sistem auspuha MagnaFlow te kvačilo zamijenjeno relativno nedavno, 2017. godine.

"Osmica" je prešla tek oko 48.000 kilometara, dolazi u tamnoplavoj metalik boji s unutrašnjosti u svijetlim nijansama te s kožnim sjedištima. Sve to postavljeno je na nove gume od 17″ i AC Schnitzer naplatke od lake legure.

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Sve u svemu, automobil je sjajno očuvan i bio bi sasvim dobar "ulov" za nekog ljubitelja BMW-a ili kolekcionara, čak i da mu prvi vlasnik nije bio – legendarni košarkaš Michael Jordan.

S takvim pedigreom, pa i registracijskim tablicama koje ističu njegove inicijale i nadimak (M AIR J), nesumnjivo je ovaj BMW potaknuo brojne kupce dubokog džepa da razmisle o kupovini ovog primjerka.

BMW 850i 6-Speed

Jordan je automobil kupio kao nov, od autokuće u Illinoisu, a od 1995. BMW je u vlasništvu drugog vlasnika, koji ga je prodavao, javlja autonet.

Uz njega je dao i knjižicu s potpisom prvog vlasnika, cijelu dokumentaciju i dokaze o besprijekornoj servisnoj prošlosti. Aukcija je trajala do osmog januara, a automobil je prodan za 108.723 dolara (više od 193 hiljade KM), piše si.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije