Suzuki slavi 25. godišnjicu legendarne Hayabuse s vrlo posebnim izdanjem

0
Radiosarajevo.ba
Suzuki slavi 25. godišnjicu legendarne Hayabuse s vrlo posebnim izdanjem
Foto: Suzuki / Novo izdanje Suzuki Hayabusa

Kada je Suzuki predstavio GSX1300R u Intermotu u Njemačkoj 1998. godine, teško da je moglo biti odmah jasno koliko će postati popularan motocikl. Sada, 25 godina kasnije, kompanija je prodala gotovo 300.000 primjeraka, a motocikl je poznatiji pod nazivom "Hayabusa" (u prijevodu "sokol").

Kako bi proslavili godišnjicu i uspjeh koji je motocikl imao na tržištu od početka prodaje 1999., Suzuki je predstavio posebnu verziju Hayabuse za modelsku godinu 2024, piše Jutarnji.hr.

"Tijelo" motocikla dolazi obojeno u posebnu kombinaciju Glass Blaze Orange i Glass Sparkle Black boje za koju u Suzukiju kažu da slavi jednu od najpopularnijih kombinacija boja kod modela druge generacije. Posebna crvena grafika u obliku slova V i crni Hayabusa 'Kanji' logo također krase karoseriju.

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Haotične scene u Hrvatskoj: Automobili 'plivaju' cestama, velike poplave i led na ulicama

Uz to, dolazi s prepoznatljivim sjajnim crnim ukrasom poklopca, a nosači diskova kočnica i regulatori pogonskog lanca imaju zlatnu anodiziranu završnu obradu, a poklopac jednosjeda uključen je kao standardna oprema.

Kako bi se stvarno odala počast 25 godina postojanja, motocikl također dolazi s posebnom pločicom za 25. godišnjicu na spremniku goriva, postavljenom tačno između uzdignutog natpisa "Suzuki". Niže, auspusi označeni su istim logotipom 25. godišnjice.

Novo izdanje Suzuki Hayabusa
Foto: Suzuki: Novo izdanje Suzuki Hayabusa

Kao i drugi modeli, 2024. Hayabusa ima naprednu elektroniku s naprednom tehnologijom vožnje za upravljanje moćnim četverocilindričnim motorom od 1340 ccm s dvije bregaste osovine.

"Serija Hayabusa bila je vodeći model koji predstavlja Suzuki i ima obožavatelje širom svijeta. Željeli bismo izraziti našu najdublju zahvalnost što ovaj model može proslaviti svoju 25. godišnjicu", rekao je predsjednik Toshihiro Suzuki.

Novo izdanje Suzuki Hayabusa
Foto: Suzuki: Novo izdanje Suzuki Hayabusa

"Osobno sam testirao prototip trenutne treće generacije modela i ponosan sam što mogu reći da mi, Suzuki tim, možemo predstaviti najbolji model do sada. Hayabusa nikada neće zaustaviti svoju evoluciju. Tražimo vašu stalnu ljubav i podršku", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije