S-Presso: Suzuki otkrio izgled crossovera koji će koštati od 7.000 KM!

J. M.
S-Presso: Suzuki otkrio izgled crossovera koji će koštati od 7.000 KM!

Prije službene premijere, koja je zakazana za 30. septembar, Suzuki je otkrio skoro sve detalje novog crossovera nazvanog S-Presso koji će se izrađivati u Indiji. 

Izvana, automobil uveliko podsjeća na Suzuki Future S, koncept prikazan prije gotovo godinu dana, ali je proizvodna verzija automobila dobila oštrije linije i kompaktnije dimenzije.

suzuki__presso_06.jpg - undefined

Foto: Suzuki

Suzuki S-Presso je 5-vratni crossover dužine 3565 mm, širine 1520 mm, visine 1549 mm, dok je visina od tla 180 mm.

Kompaktni Suzuki S-Presso postavljen je na modularnu platformu Heartect, dok je u ponudi samo jedan pogonski agregat: 1,0 litarski 3-cilindrični atmosferski benzinac snage 68 "konja". Snagu na prednje točkove prenosi 5-stepeni manuelni ili automatski mjenjač.

suzuki__presso_02.jpg - undefined

Foto: Suzuki

Središnji element unutrašnjosti novog S-Pressa je veliki krug na sredini armaturne ploče, unutar kojeg se nalazi touchscreen zaslon multimedijalnog sistema te razna korisnička podešavanja. 

Bazna verzija u Indiji će dolaziti skromno opremljena, tek s vozačkim zračnim jastukom, dok će viši nivoi imati i parking-senzore, ABS/EBD dodatke kočnicama, handsfree pristup…

suzuki__presso_05.jpg - undefined

Foto: Suzuki

Novi Suzuki S-Presso je uglavnom fokusiran na indijsko tržište, međutim tamošnja joint-venture kompanija Maruti Suzuki uvjerava da će se ovaj automobil pojaviti i u drugim zemljama. Kojim, predstavnici kompanije nisu precizirali.

Cijena automobila je više nego atraktivna: U Indiji će Suzuki S-Presso koštati od 276 hiljada rupija, odnosno nešto manje od 7.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije