SsangYong Rexton Y400: Nova generacija terenca u novembru stiže u Europu

J. M.
SsangYong Rexton Y400: Nova generacija terenca u novembru stiže u Europu
Južnokorejski automobilski proizvođač SsangYong prošao je kroz Scile i Haribde u posljednje dvije decenije.

Kompanija koja je bila poznata po proizvodnji terenaca i suradnji s njemačkim Mercedesom, nakon mnogo promjena vlasništva, prije šest godina prešla je pod okrilje indijske Mahindre.

ssangyong_rexton_48.JPG - undefined

Foto: SsangYong

Indijci su pružili finansijsku sigurnost SsangYongu, te omogućili obnovu modelske palete. Ovih dana na tržišta širom svijeta stiže nova generacija perjanice kompanije – modela Rexton.

Rexton Y400 je druga generacija terenca, iako SsangYong govori o četvrtoj seriji, računajući i nekoliko facelifta osnovnog modela iz 2001. godine.

ssangyong_rexton_77.JPG - undefined

Foto: SsangYong

Novi SsangYong je premijerno predstavljen ove godine na sajmu u Seoulu, a prvi primjerci bit će isporučeni europskim kupcima sredinom narednog mjeseca.

Dužinom od 4,82 metra, Rexton Y400 je nadmašio prethodnika za 13 cm. To znači da je dostupna verzija i s trećim redom sjedišta, koja može poslužiti i kao 5-sjed s prtljažnikom zapremine 820 litara, odnosno 1977 litara ako se preklopi naslon drugog reda.

ssangyong_rexton_793.JPG - undefined

Foto: SsangYong

Za pogon novog Rextona zadužen je 2,2 litarski turbodizelaš koji snagu od 181 KS prenosi na zadnje ili sva četiri točka. Alternativa serijskom 6-stepenom manuelnom mjenjaču je Mercedesov 7-brzinski automatik.

Početna verzija koštat će 30-ak hiljada eura na zapadnoeuropskim tržištima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije