Simpatično: Kako se VW Amarok od kamioneta pretvara u dom na točkovima

J. M.
Simpatično: Kako se VW Amarok od kamioneta pretvara u dom na točkovima
/ Holz & Form Kiene und Endress GmbH & Co.KG
Imate pickup, a osim za posao želite ga iskoristiti i za odmor? Sjajno rješenje nudi njemačka kompanija Holz & Form Kiene und Endress GmbH & Co.KG, poznata kao dobavljač komponenti za renomirane kompanije, između ostalog i Airbus.

Sada su tržištu ponudili Thokie 001, svoj prvi kamper, nadogradnju za Volkswagen Amarok. Thokie 001 je prostor za boravak širine dva, a visine 2,9 metara koji se preko četiri tačke jednostavno pričvrsti na tovarni sanduk Volkswagenovog kamioneta.

Kabina dužine četiri metra nudi prostor za boravak četiri osobe. U izdvojenoj niši u prednjem dijelu (tzv. alkoven) nalazi se veliki madrac dimenzija 195x160 cm, dok se klupe za sjedenje u srednjem dijelu daju pretvoriti u krevete dimenzija 195x100 cm.

U zadnjem dijelu nalaze se kuhinju s frižiderom, štednjakom, sudoperom, ormarom. Na samom kraju su kupaonica s tuš kabinom i toalet. Umivaonik je na sklapanje pa ne oduzima slobodni prostor. Toplu voda za tuširanje ili pranje posuđa osigurava plinski bojler.

Unutrašnji dekor može se prilagoditi ličnom ukusu, a pametni detalji su lampe s USB priključcima ili držač tableta u alkoven dijelu. Cijela kamperska nadogradnja teška je svega 570 kg, dok kratki zadnji prevjes osigurava i korištenje kuke na vozilu za vuču prikolice.

Simpatično, domišljato, praktično i… preskupo. Thokie 001 košta paprenih 33.500 eura, dakle kao dvosoban stan!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije