Pogledajte kako se putnički automobil pretvara u mini-kamper za 60 sekundi (FOTO+VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako se putnički automobil pretvara u mini-kamper za 60 sekundi (FOTO+VIDEO)

Sve je više ljubitelja kampovanja, izleta u prirodu i na odmor u vlastitoj režiji. Za ovakav vid odmora služe kamp-prikolice i veliki nadograđeni kamperi koji, međutim, imaju ozbiljan nedostatak – visoku cijenu koju posebno naglašava činjenica da se mobilni prostori za odmor koriste tokom manjeg dijela godine. 

Njemačka firma QUQUQ pripremila je zanimljivo rješenje za one koji automobil žele koristiti i u svakodnevnom životu ali i za odmor. To je Camping box namijenjen putničkim automobilima izvedenim iz lakih dostavnih vozila (VW Caddy, Peugeot Partner, Renault Kangoo, Dacia Dokker, Citroën Berlingo, Fiat Doblo…). 

Potrebno je imati ovakav automobil, oboriti zadnju klupu i sve je spremno za ugradnju Camping boxa težine 65 kilograma. 

Kada se box raširi u automobilu dobije se plinsko kuhalo sa dva kola i ladicom, preklopivi madrac za spavanje dužine 195 cm i širine 110 cm, dva praktična 10-litarska kanistera sa slavinom i inox-posudom za pranje…

Proizvođač se ne može požaliti na interes kupaca čime se može objasniti i relativno visoka cijena jednostavnog kamping-kompleta: Više od dvije hiljade eura.

Više slika u galeriji.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije