Rezvani Tank: Tenk među terencima, namijenjen bogatim kupcima

J. M.
Rezvani Tank: Tenk među terencima, namijenjen bogatim kupcima
Amerikanac iranskog porijekla Ferris Rezvani poznat je kao ljubitelj jedinstvenih automobila.

Prije tri godine u Kaliforniji je osnovao kompaniju Rezvani Motors koja je predstavila sportske modele Beast i Alpha. I pored radikalnog dizajna, uspjeh je izostao.

A kako živimo u vremenu kada je potražnja za vozilima s pogonom na sva četiri točka veća nego za sportskim automobilima tako se i Ferris Rezvani prebacio na obećavajući segment terenaca.

Kao i s modelima Beast i Alpha "američki Iranac" želio je naglasiti individualnost i zato je stvorio brutalni SUV. Militaristički dizajn Rezvanijevog terenca prati odgovarajuće ime – Tank, odnosno tenk.

U poređenju s Rezvanijevim tenkom, Hummer i Lamborghini LM002 izgledaju monotono. Tank ima dosad neviđene linije, LED reflektore na krovu, zadnja vrata koja se otvaraju "u kontru", unutrašnjost u crnoj koži...

Putnička verzija može se bez problema pretvoriti u oklopno vojno vozilo, a ništa manje zanimljiva je pogonska jedinica – 6,4 litarski Chryslerov V8 motor, modificiran u sportskom odjeljenju SRT.

Ferris Rezvani nije objavio tehničke karakteristike svog Tanka iako to mnoge zanima – posebno težina vozila. Zato je objavljena cijena od 178.000 dolara za osnovnu verziju koja se može nadograditi brojnim opcijama. Prodaja počinje krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije