Porsche predstavio nevjerovatni 911 GT3 RS: Poseban i moći će ga imati jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Porsche predstavio nevjerovatni 911 GT3 RS: Poseban i moći će ga imati jedna osoba
Foto: Porsche / Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Porsche je predstavio posebni 911 GT3 RS kojim odaje počast švicarskom vozaču utrka Jou Siffertu.

Razvijen u saradnji sa Siffertovom porodicom, automobil crpi inspiraciju iz modela 917 u kojem su Jo Siffert i Kurt Ahrens pobijedili u utrci na Österreichringu 1969. godine. Ima dvobojni dizajn koji kombinuje bijelu boju s detaljima u Viper Green zelenoj boji.

Osim posebne boje, automobil ima brojke 29 na "haubi", vratima i krilu. Tu su i veliki natpisi "Porsche" i posebni crni magnezijski točkovi. Zanimljivo, Porsche je zatražio pomoć od Boscha i Shella da izrade svoje retro sponzorske naljepnice koje su bile specifične za vrijeme Sifferta. Tu su i posebne oznake na B-nosačima s potpisom Joa Sifferta.

Tom Cruise na zatvaranju Olimpijade izveo nastup o kojem će se dugo pričati: Od čega je ovaj čovjek?

Tom Cruise na zatvaranju Olimpijade izveo nastup o kojem će se dugo pričati: Od čega je ovaj čovjek?

Porsche nije objavio mnogo slika enterijera, ali je potvrdio da automobil ima crno-crvene Race-Tex presvlake s motivom kacige na naslonima za glavu. Model također ima posebne pločice na pragovima vrata i Siffertov potpis utisnut na središnjoj konzoli.

Čak i ključ vozila unikatan budući da ima bijelo-zelenu boju grafiku siluete 917.

Porsche 911 GT3 RS Jo Siffert

Automobil će biti izložen u prodajnim salonima diljem Švicarske i na kraju će biti prikazan na salonu Auto Zürich u studenom. Nakon završetka turneje, model će biti prodan sretnom kupcu koji će biti "nasumično odabran".

Siffert je poginuo 1971. u nezvaničnoj utrci bolida Formule 1 u Brands Hatchu, no i dalje uživa kultni status u Švicarskoj zahvaljujući istaknutoj karijeri u kojoj se natjecao u 298 utrka tijekom 11 godina. Porsche je dodao da se toliko volio utrkivati ​​da bi se povremeno natjecao u nekoliko utrka istog vikenda, piše Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije