Peugeot 301 i Citroën C-Elysée: Predstavljene male limuzine koncerna PSA

J. M.
Peugeot 301 i Citroën C-Elysée: Predstavljene male limuzine koncerna PSA
Na promociji u Sarajevu bh. javnosti predstavljene su obnovljene limuzine koncerna PSA - Peugeot 301 i Citroën C- Elysée.

Riječ je trovolumenskim automobilima B-segmenta koji uživa sve veću popularnost na našim prostorima.

Sedani B2 segmenta dostigli su tržišni udio od 8,2 procenata u prodaji novih vozila u BiH, uz rast od 37,3 posto.

Peugeot 301 i Citroën C-Elysée lansirani su prije pet godina, a oba modela sada su dotjerana kako bi se nosili sa sve oštrijom konkurencijom.

psa_07.JPG - Peugeot 301 i Citroën C-Elysée: Predstavljene male limuzine koncerna PSA

Radiosarajevo.ba

I P301 i C-Elysée dobili su izmijenjeni prednji dio, usklađen s vizuelnim identitetom oba branda, obogaćen LED dnevnim svjetlima, nove boje karoserije.

Unutrašnjost krasi modernija oprema, kvalitetniji materijali, te prvi put ugrađeni informacioni-zabavni sistem sa zaslonom osjetljivim na dodir.

Ako u dizajnu postoje neke razlike, Peugeot 301 i Citroën C-Elysée su tehnički blizanci. 

Ponuda motora počinje s trocilindričnim benzincem 1.2 PureTech (82 KS), nastavlja se 1,6 litarskim četverocilindričnim benzinskim motorom (115 KS) koji je dostupan u kombinaciji s petostepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem. Jedina dizelska opcija je dobro poznati 1.6 HDi (100 KS).

psa_04.JPG - Peugeot 301 i Citroën C-Elysée: Predstavljene male limuzine koncerna PSA

Radiosarajevo.ba

Pri formiranju cjenovnika predstavnici obje kompanije kreirali su posebne pakete koji su za kupce mnogo pogodniji od klasičnih nivoa opreme.

Tako Peugeot 301 Active 1.2 PureTech košta 20.190 KM s bogatom opremom koja, između ostalog, uključuje automatski klima-uređaj, metalik boju, ESP, ABS, Bluetooth+USB... Uporedivi Citroën C-Elysée Feel 1.2 PureTech košta 19.990 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije