Opel Crossland: Kompaktni crossover optički dotjeran, ostao bez "X" u oznaci

0
Radiosarajevo.ba
Opel Crossland: Kompaktni crossover optički dotjeran, ostao bez "X" u oznaci

Nakon Mokke, Crossland je drugi model koji je dobio novo lice Opelovih modela. U slučaju Crosslanda riječ je o faceliftu na polovini životnog vijeka koji je uključio i promjenu oznake. Naime: Crossland je izgubio sufiks "X".

Facelift je obilježilo novo lice Crosslanda, tzv "Vizor" koji se proteže preko cijelog prednjeg dijela vozila ispod poklopca motora i naglašava širinu. Prednja dio izgleda kao cjelina, ograničen je na nekoliko elemenata, pri čemu je fokus na centralnom Opelovom simbolu munje.

"Vizor" će obilježiti sve Opelove modele '2020-ih, dok su straga prepoznatljiva tamno obojena zadnja svjetla. Vrata prtljažnika u sjajnoj crnoj boji (dostupna zajedno sa crnim krovom) takođe čine da se Crossland doima širim i snažnijim.

crossland_02.jpg - undefined

Foto: Opel

Iako je Crossland ostao bez SUV-ovskog X-simbola u oznaci, ima novu prednju i zadnju zaštitu podvozja (srebrne boje u vrhunskoj opremi "Ultimate"), LED svjetla za maglu (s hromiranim dekorom u "Ultimate" i "Elegance"), kromirane pragove vrata za modele Ultimate i novi naplatke od lakih legura.

Uz to, s novom "GS Line +" sada postoji linija sportske opreme koja uključuje crne 17-inčne alu felge, crni krov, karakterističnu crvenu liniju s potpisom, ergonomska sjedala sa AGR certifikatom za vozača i suvozača, LED stražnja svjetla i krovni nosač.

U unutrašnjosti zadnja klupa može se pomicati po dužini do 150 milimetara što za rezultat ima fleksibilnost prostora za koljena putnika i njihovog prtljaga (410-520 litara). Ako su stražnja sjedala u potpunosti preklopljena, prtljažnik prima 1255 litara.

crossland_04.jpg - undefined

Foto: Opel

Od početka sljedeće godine, kupci Crosslanda moći će dobiti prilagodljivu kontrolu trakcije "IntelliGrip". Sistem nudi bolji prenos snage na asfaltu, šljunku ili u zimskim uslovima, i to kroz izbor nekog od pet načina vožnje: Normalni, snijeg, teren/blato, pijesak i isključen ESP.

Postoji izbor informativno-zabavnih sistema nazvanih "Radio BT", "Multimedia Radio" i "Multimedia Navi Pro" sa ekranom osjetljivim na dodir dijagonale osam inča.

Opel nije saopćio tehničke podatke iz čega se može zaključiti da je paleta motora ostala nepromijenjena. Baznu verziju pokreće 1,2 litarski atmosferski 3-cilindrični benzinac (83 KS), slijede turbo-verzije motora iste zapremine (110 ili 130 KS), te 1,5 litarski turbodizelaš (110 ili 120 KS).

Iz Rüsselsheima su sopćili i da su poboljšali ovjes i upravljački sistem. Novi Crossland u Opelove salone dolazi početkom naredne godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije