Ogroman korak naprijed: Procurile slike unutrašnjosti novog Sandera i Logana

Radiosarajevo.ba
Ogroman korak naprijed: Procurile slike unutrašnjosti novog Sandera i Logana

Prije nekoliko dana objavljene su prve slike novog Dacia Sandera i Logana, jednog od najiščekivanijih modela godine. Dacia, odnosno Renault, objavili su slike eksterijera rumunskog jeftinog automobila čija je zvanična promocija zakazana za kraj septembra.

Bilo je upadljivo da nedostaju tehnički podaci i slike unutrašnjosti, što je pojačalo zanimanje za novi Sandero i Logan te popularnu verziju Stepway. Sada je rumunski portal Promotor objavio je ekskluzivnu sliku unutrašnjosti jednog od predserijskih modela, očito napravljenu u fabrici u Piteštiju.

Fotografija prikazuje radno mjesto vozača novog Logana ili Sandera. Naime, crossover Stepway imat će specifični logotip na dnu upravljača, koji nedostaje na ovoj fotografiji.

Središnja konzola skrivena je iza upravljača, tako da se ne mogu vidjeti komande klima uređaja i multimedijskog sistema, ali se pretpostavlja da će podsjećati na iste elemente u Dacia Dusteru.

Prava senzacija je prekidač na središnjem tunelu, ispred ručice mjenjača. To bi trebala biti električna kontrola parkirne kočnice, koja zamjenjuje klasičnu ručicu! Još jedan dokaz da je nova generacija Dacia modela dobila tehnologije o kojem se donedavno moglo samo sanjati.

Nema iznenađenja što kolo upravljača i ručica mjenjač izgledaju poput onih na Dusteru. Armaturna tabla je zapanjujuće slična novom Renault Cliu, doduše s klasičnim umjesto digitalnih instrumenata (možda budu ponuđeni kao opcija). Druga razlika u odnosu na Clio su uski prorezi u ventilacionom sistemu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije