Novi Dacia Duster: Moderniji dizajn, obnovljen enterijer, pristupačna cijena

J. M.
Novi Dacia Duster: Moderniji dizajn, obnovljen enterijer, pristupačna cijena
Promocija na Bjelašnici označila je dolazak na bh. tržište druge generacije Dacia Dustera. Novi Duster dobio je moderniji dizajn, potpuno obnovljen enterijer te nove pakete opreme (Essential, Comfort i Prestige).

Dacijin terenac sada već u osnovnoj opremi dolazi sa LED dnevnim svjetlima sa automatskim paljenjem, klima uređajem, šest zračnih jastuka, sistemom start/stop, indikatorom pritiska u gumama, sistemom za pomoć pri kretanju na uzbrdici HSA, električnim paketom kao i sigurnosnim sistemima (ABS, ESP i ASR).

dacia_duster_bjelasnica_003.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Uz to, Duster se zavisno od nivoa opreme, može opremiti s automatskim klima uređajem, MultiView kamerom s pogledom na sve četiri strane vozila, stražnjim senzorima za parkiranje u paketu s kamerom, multimedijalnim sistemom Media NAV s navigacijom, atraktivnim 17-inčnim alu točkovima Maldive, kožnim sjedištima, sistemom za upozorenje na mrtvi ugao itd.

Uz dvije obične, kupcima se na izbor ostavlja sedam živopisnih metalik boja, a posebno se izdvaja nova Atacama narandžasta.

U ponudi pogonskih motora nalaze provjereni motori Renault Grupe – po dva benzinca  (atmosferski 1.6 SCe sa 115 KS i turbo 1.2 TCe sa 125 KS) i turbodizelaša (1.5 dCi sa 90 i 110 KS).

dacia_duster_bjelasnica_009.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Svi motori ispunjavaju Euro 6 normu i nude se u verzijama sa prednjim ili 4x4 pogonom, osim osnovnog dizela dCi 90 koji isključivo dolazi u verziji 2WD.

Atmosferski benzinac SCe dostupan je takođe uz fabrički ugrađenu plinsku instalaciju u izvedbi Essential 1.6 SCe LPG, a košta 1.400 KM više od standardnog modela. 

Za ljubitelje moderne automatike sa dvostrukim kvačilom Dacia je pripremila verziju dCi 110 EDC, dostupnu od srednjeg nivoa opreme Comfort.

Kao i dosad, Duster je dostupan po pristupačnoj cijeni i uz standradnu 7-godišnju garanciju. Osnovni model – Dacia Duster 1.6 SCe Essential 2WD – stoji 23.400 KM s PDV-om, dok za dizelski Duster s 4x4 pogonom treba izdvojiti 29.900 KM.

dacia_duster_bjelasnica_006.jpg - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije