Očekuje se i u Europi: Kia dotjerala Morning, kod nas poznat kao Picanto

J. M.
Očekuje se i u Europi: Kia dotjerala Morning, kod nas poznat kao Picanto

Kia je dotjerala svoj najmanji model Morning, koji u Europi prodaje pod imenom Picanto. Morning, odnosno Picanto, dobio je dotjeran izgled, bogatiju opremu, moderne sisteme.

Ažurirani Kia Morning/Picanto razlikuje se od dosadašnjeg modela po prednjem braniku, rešetki hladnjaka i farovima koji su u LED izvedbi u skupljim verzijama. Straga je novost kromirani difuzor koji oponaša sportske izduvne cijevi. U paleti vanjskih boja pojavila se žuta "Honeybee".

Glavne promjene u kabini su 4,2-inčni ekran putnog računala na komandnoj  tabli, koji nadopunjuje 8-inčni touchscreen infotainment sistema na vrhu armaturne ploče. Postoje opcije za otvaranje/zatvaranje vrata i pokretanje klima uređaja putem mobilne aplikacije, ažuriranje navigacije i povezivanje sa pametnim kućnim uređajima.

Na popisu sigurnosne opreme nalaze se sistemi držanje u traci, sprečavanje čeonih sudara i praćenje umora vozača.

Na korejskom tržištu jedina motorna opcija je 1,0 litarski 3-cilindrični benzinac (76 KS) iz nove Smartstream porodice koji će vjerovatno biti pobuđen i u ostatku svijeta, gdje su kupci dosad mogli birati između 1.0 MPI (67 KS) i 1.2 MPI (84 KS). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije