Obećana zemlja za automobilske proizvođača: Pogledajte novitete sajma u Šangaju

J. M.
Obećana zemlja za automobilske proizvođača: Pogledajte novitete sajma u Šangaju
Foto: VW / VW SMV Concept

U Šangaju je počeo 18. međunarodni sajam automobila, jedna od najvećih ovogodišnjih manifestacija te vrste u svijetu.

Postalo je monotono ponavljati značaj kineskog tržišta za velike automobilske proizvođače. Ove godine navršava se decenija kako je Kina postala najveće svjetsko automobilsko tržište na kojem je, samo u prošloj godini, prodato skoro 25 miliona novih putničkih automobila!

Ne čudi da su u Šangaju europski proizvođači predstavili nekoliko vrlo zanimljivih namjenskih kreiranih modela za Kinu. Tako je Volkswagen otkrio novu niskobudžetnu marku automobila Jetta, te zanimljivi SUV Teramont X.

Renault je predstavio City K-ZE, jedan od prvih električnih automobila najjeftinijeg A-segmenta. Na štandu Toyote pažnju je privukla svjetska premijera Lexusa LN, dok je Hyundai otkrio ix25, kineska verzija europske Hyundai Kone

Naravno, veliki broj noviteta prikazali su i domaći kineski proizvođači pa će stotine hiljada posjetilaca sajma u Šangaju imati šta vidjeti. U našoj foto galeriji pogledajte neke novitete iz Šangaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije