Novi model ili redizajn: AvtoVAZ objavio slike obnovljene Lade Grante

J. M.
Novi model ili redizajn: AvtoVAZ objavio slike obnovljene Lade Grante
Nastavlja se modelska ofanziva Lade. Sedam dana nakon što je najveći ruski automobilski proizvođač otkrio slike Veste Sport, na red je došao i bazni model kompanije - Granta.

Već dugo se pričalo o dotjerivanju Lade Grante, a sada je AvtoVAZ pokazao izgled male limuzine koja će premijeru doživjeti na predstojećem moskovskom sajmu automobila.

granta_05.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Iako je na prvi pogled riječ o redizajnu, AvtoVAZ koristi termin "nova Granta", pri čemu nisu objavljene slike unutrašnjosti niti obnovljene 5-vratne liftback izvedbe.

Uočljivo je da je Granta dobila "lice" veće i skuplje Lade Veste koje je "nakačeno" da poznatu siluetu trovolumenskog automobila.

granta_07.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Promjene je doživio i "rep": Zadnja svjetla imaju novu grafiku, dok je registarska tablica prebačena iz branika na poklopac prtljažnika.

Na slikama se ne vidi brava prtljažnika iz čega ruski mediji zaključuju da će sve verzije imati električno otvaranje "gepeka".

granta_04.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Posljednje informacije govore da AvtoVAZ planira potpuno ukloniti oznaku Kalina s karavana i hatchbacka B-segmenta na platformi Grante.

U skladu s tim, u augustu bi tržištu trebala biti ponuđena obnovljena paleta baznog modela – nova Granta u limuzinskoj i liftback izvedbi, te Granta hatchback, karavan i Cross (umjesto dosadašnje Kaline).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije