Nissan NV250: Još jedan klon Renault Kangooa stiže na europska tržišta

J. M.
Nissan NV250: Još jedan klon Renault Kangooa stiže na europska tržišta

U septembru ove godine na europska tržišta stiže Nissan NV250 koji je baziran na modelu Renault Kangoo i njegovom klonu Mercedes Citanu. Poput blizanaca, tako će i Nissan biti dostupan u putničkoj kombi verziji, te kao lako dostavno vozilo u dvije dužine i s dvostrukom kabinom.

nissan_nv250_02.jpg - undefined

Foto: Nissan

Očekivano, za pogon će biti zadužen dobro poznati Renaultov 1,5 litarski turbodizelaš u verzijama s 80, 95, ili 115 KS, uz prosječnu potrošnju između 4,4 i 5 litara goriva na 100 kilometara.

nissan_nv250_09.jpg - undefined

Foto: Nissan

Dostavne verzije imaju nosivost do 800 kilograma, a maksimalna zapremina tovarnog prostora iznosi 4,6 kubnih metara. Verzija sa duplom kabinom nudi varijabilno sklopivi drugi red sjedišta s integriranom rešetkastom pregradom.

nissan_nv250_05.jpg - undefined

Foto: Nissan

Nissan nudi i nadogradnje teretnog prostora, konverziju stražnjih vrata za pristup invalidskih kolica te preradu NV250 u servisno vozilo.  Putnički kombi dolazi samo u kratkoj verziji s dva reda sjedišta. Uz NV250 Nissan daje petogodišnju garanciju i 160.000 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije