Nissan Terrano: Dacia Duster nikad nije bio tako lijep

Radiosarajevo.ba
Nissan Terrano: Dacia Duster nikad nije bio tako lijep
/ Foto: Nissan
Već četiri godine na tržištima Rusije i Indije nastupa Nissan Terrano, model koji, osim značke, nema ništa zajedničko sa istoimenim terencem od prije 30-ak godina.

Novi Terrano je klonirani Dacia Duster koji je, gdje god je to bilo moguće, usklađen s vizuelnim identitetom Nissana, uz ugradnju bogatije opreme.

Preuzimanje lica Nissana znatno je podiglo imidž kloniranog Dustera što je opravdalo višu cijenu.

Nakon četiri godine Nissan Terrano je dotjeran i to isključivo u unutrašnjosti. Umjesto Nissanovih, Terrano je dobio Dacijine instrumente, novi upravljač, kvalitetnije materijale.

Također, bogatiji nivoi opreme donose tempomat, sistem za navigaciju, poboljšanu zadnju kameru, modificirane satelitske komande audio uređaja i touchscreen ekran.

Baznu verziju pokreće 1,6 litarski benzinac (114 KS) koji snagu prenosi na prednje točkove posredstvom 5-stepenom manuelnog mjenjača.

Ovakav Terrano u Rusiji košta nešto više od 28 hiljada maraka, a tamošnji kupci najčešće biraju top-verziju s 2,0 litarskim motorom (143 KS), pogonom na sva četiri točka i automatskim 6-stepenim mjenjačem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije