Mate Rimac poklonio sebi personalizovanu Neveru: Jedan detalj će oduševiti mnoge

1
Radiosarajevo.ba
Mate Rimac poklonio sebi personalizovanu Neveru: Jedan detalj će oduševiti mnoge
Foto: Facebook / Nevera - Mate Rimac

Osnivač Rimac Automobila i predsjednik uprave kompanije Bugatti Rimac ovih je dana preuzeo vlastitu Neveru. Rimac je ovaj poseban trenutak podijelio sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, koji su mu čestitali na kupovini.

Rimac je u objavi napisao samo "moj svakodnevni vozač je konačno spreman" i uz to objavio desetak fotografija automobila snimljenih u fabrici. Automobil je Rimac specificirao prema svojim željama.

Njegova Nevera ima tamnocrvenu boju te nelakirane dijelove od karbonskih vlakana. Na retrovizorima su stavljene hrvatske zastave, a na boku su jarko crveni natpisi Nevera.

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Unutra je Mate Rimac izabrao mješavinu crne i crvene Alcantare, nadopunjenu crvenim šavovima i detaljima. Sjedišta su različita, dok je vozačevo crno s crvenim detaljima, suvozačevo je crvene boje s crnim detaljima. Na naslonima su natpisi M8 i K8 koji se mogu pročitati kao Mate i Kate (M-eight i K-eight). Svi znaju koji Mate je u pitanju, dok je Kate njegova supruga Katarina. 

Još jedan poseban detalj je figura glave žene ugrađena na kontrolnu ploču. Ona je osmišljena prema bisti Solinjanke koja se čuva  u Arheološkom muzeju u Zagrebu, a za koju se vjeruje da prikazuje mladu Plautilu, ženu rimskog cara Karakale.

Nevera - Mate Rimac

Zanimljiv detalj na autu je i registracija ZG-MAGLA koja je Rimčev odgovor na kritike s društvenih mreža da "proizvodi i prodaje Maglu". Ovi registraciju ranije smo viđali i na drugim primjercima Nevere.  

Pretpostavljamo da Rimčeva privatna Nevera ima iste specifikacije kao i sve ostale. Četiri električna motora imaju 1,914 KS, dok baterije od 120 kWh u teoriji omogućavaju doseg od 490 kilometara. Ubrzanje do 100 km/h traje 1,8 sekundi.

Rimac Nevera je ograničena na 150 primjeraka, a cijena bez poreza joj iznosi oko dva miliona eura (3,9 miliona KM). Očigledno je da Mate Rimac strpljivo čekao svoj red na listi narudžba jer je svoj automobil preuzeo tek godinu i po nakon što je Nico Rosberg preuzeo prvi serijski primjerak Nevere, javlja 24sata.

Finally, my daily driver is ready #rimac #nevera #rimacnevera #bugattirimac #croatia

Posted by Mate Rimac on Friday, March 15, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije