Lada 4x4 Black: Još jedna specijalna serija kultnog terenca koji prkosi vremenu

1
Radiosarajevo.ba
Lada 4x4 Black: Još jedna specijalna serija kultnog terenca koji prkosi vremenu

Pandemija koronavirusa dovela je smanjenja privrednih aktivnosti pri čemu ni prodaja novih automobila nije izuzetak. Širom svijeta izvještava se o padu prodaje, najavama otpuštanja radnika u automobilskoj industriji, no postoje i izuzeci.

Jedan od njih je ruski AvtoVAZ koji je u matičnoj zemlji u trećem kvartalu povećao prodaju automobila Lada za 4,5 posto, uz rast ukupnog tržišta od 3,7 posto.

Iako su dva najprodavanija modela na tržištu Ladini modeli Granta i Vesta, iznenađuje i dalje veliki interes za Ladom 4x4, kultnim terencem koji je na našim prostorima poznat po originalnom imenu Niva.

lada_4x4_03.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Zasluge za dobru prodaju pripadaju i marketinškim stručnjacima AvtoVAZ-a koji čestim lansiranjem specijalnih serija uspijevaju udahnuti malo svježine modelu predstavljenom prije nepune 44 godine.

Tako je ovih dana AvtoVAZ najavio specijalni model Lada 4x4 Black koji je dobio crne 16-colske aluminijske točkove i pločicu s natpisom "Black" na prednjem blatobranu. U unutrašnjosti dominiraju crni akcenti plafona i sjedala, sve s natpisima "Black".

Iako Lada nije saopćila specifikacije opreme, čini se da se Black serija naslanja na najluksuzniju Ladu 4x4 Urban Luxe koja serijski dolazi sa klima uređajem, ABS/EBD/BAS dodacima kočnicama, servo upravljačem, električnim podizačima stakala, grijanim prednjim sjedištima, električno podesivim i grijanim vanjskim ogledalima, prednjim maglenkama…

lada_4x4_05.jpg - undefined

Foto: AvtoVAZ

Podsjetimo, prije 10 mjeseci je Lada 4x4 dobila izmijenjenu unutrašnjost, odnosno novu armaturnu ploča na kojoj se nalazi također nova centralna konzola s okruglim komandama klime, grijanja i ventilacije - umjesto dotadašnjih "klizača".

Cijene i datum početka prodaje posebne verzije Lada 4x4 Black nisu saopćeni. Poređenja radi, spomenuta bogato opremljena 3-vratna Lada 4x4 Urban Luxe u Rusiji košta 592 hiljade rubalja, odnosno nešto manje od 13 hiljada maraka!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije