Kinez u klasi Kamiqa, Arone, Captura: Atraktivni kompaktni SUV košta 17.000 KM

J. M.
Kinez u klasi Kamiqa, Arone, Captura: Atraktivni kompaktni SUV košta 17.000 KM

U Kini je započela prodaja druge generacije modela Chery Tiggo 5x, iako bi se zahvati na kompaktnom SUV-u prije mogli nazvati redizajnom. Dešava se to svega tri godine nakon što je predstavlje prvi Tiggo 5x kojeg je dizajnirao Kanađanin James Hope, prethodno zaposlen u General Motorsu.

Druga generacija je manje-više zadržala izgled prethodnika, uz promijenjenu prednju rešetku i branik. I u unutrašnjosti su promjene neznatne: Dijagonala središnjeg zaslona povećana je sa 9 na 10,25 inča, ekran stoji odvojeno od panela, novo je kolo upravljača.

Za pogon je zadužen 1,5 litarski atmosferski benzinac (116 KS), spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem ili opcionim automatikom. Bazna oprema uključuje šest zračnih jastuka, ABS, ESP Bosch 9.3, ulazak bez ključa i pokretanje motora tipkom, klima uređaj, medijski centar s 10,25-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir i podrškom za Apple CarPlay…

Tradicionalno za Kineza cijena je atraktivna: Osnovni Chery Tiggo 5x košta 69.900 yuna, odnosno svega 17 hiljada maraka! Ne čudi izuzetan interes za SUV dužine 4,34 metra: U prvoj polovini godine, u uslovima pandemije koronavirusa u Kini je prodato 19.844 jedinica, dok je u 2019. plasirano 60.245 primjeraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije