Chery Tiggo 4: U Europu dolazi SUV razvijen u suradnji s Land Roverom

J. M.
Chery Tiggo 4: U Europu dolazi SUV razvijen u suradnji s Land Roverom
Kompanija Chery Automobile Co. je jedan od najvećih kineskih automobilskih proizvođača, poznat po vlastitom brandu, ali i suradnji s renomiranim inostranim markama.

Tako se Chery, između ostalog, povezao s indijskom Tata Motors (vlasnik Jaguara i Land Rovera) i nastala je joint-venture kompaija Chery Jaguar Land Rover.

Osim što Chery Jaguar Land Rover u svojim kineskim pogonima izrađuje luksuzne britanske limuzine i terence namijenjene tržištu najmnogoljudnije zemlje svijeta, razvio je i jeftini model SUV-a koji uskoro dolazi u Europu.

Tiggo_4_04.jpg - undefined

Foto: Chery Auto

To je Chery Tigo 4, kompaktni SUV, postavljen na T1X platformu koja je bazirana na tehnologiojama Chery Jaguar Land Rover i Qorosa (luksuzni brand Cheryja).

SUV dužine 4,39 metara predstavljen je 2017. na sajmu u Frankfurtu, a sada je dotjeran za start na prvom europskom tržištu - u Rusiji, a potom i u Turskoj, vjerovatno i Italiji.

U Kini je ovaj model dostupan sa benzinskim motorima - 1.5 Turbo (150 KS) ili 2,0 litarskim atmosferskim (120 KS) - spregnutim s 5- i 6-stepenim ručnim ili CVT automatskim mjenjačem. Početna verzija u Kini se prodaje po cijeni nižoj od 20.000 KM.

Tiggo_4_03.jpg - undefined

Foto: Chery Auto

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije