Chevrolet najavio novi SUV: Njegov klon košta samo 15.400 KM

J. M.
Chevrolet najavio novi SUV: Njegov klon košta samo 15.400 KM

General Motors uvodi novi model u SUV liniju marke Chevrolet. U kineskim proizvodnim pogonima joint-venture kompanije SAIC-GM-Wuling počinje proizvodnja kompaktnog Chevroleta, crossovera još uvijek nepoznatog imena, s radnom oznakom CN180S.

Ono što je izvjesno je da je riječ o rebrendiranom Baojunu 510, što znači da je Chevrolet drugi put uvodi kineskog klona u svoju paletu, nakon što je Baojun 530 poslužio za nastanak nove generacije Chevrolet Captive.

Baojun 510 - undefined

Baojun 510 (Foto: Baojun) 

GM ima velike ambicije s novim modelom: Kompaktni Chevrolet SUV trebao bi se naći u prodaji početkom ljeta u Južnoj Americi, a u budućnosti i na automobilskim tržištima Meksika, Bliskog Istoka, vjerovatno i Rusije i zemalja bivšeg SSSR-a.

Prema podacima koje su automobilski stručnjaci uspjeli saznati, novi model neće imati nikakve razlike u odnosu na izvorni Baojun 510, osim ugradnje logotipa marke Chevrolet, kao i modificirane rešetke hladnjaka. A Baojun 510 je SUV dužine 4220, širine 1740 i visine 1605 mm, s međuosovinskim razmakom od 2550 mm.

Još je nepoznato koji će pogonski agregat koristiti novi model, a u igri su 1,5 litarski atmosferski (112 KS) i 1,2 litarski turbobenzinac (117 KS), spregnuti s 6-stepenim manuelnim ili automatskim mjenjačem. Pogon je na prednji točkove.

Baojun 510 - undefined

Baojun 510 (Foto: Baojun) 

Da bi mogao nastupiti u inostranstvu Chevroletov model morat će biti bolje opremljen od kineskog originala, što znači da će dio serijske opreme biti ESP, četiri zračna jastuka, kontrola pritiska u gumama, čemu treba dodati već standardne elemente - multimedijalni sistem sa ekranom osjetljivim na dodir, multifunkcionalni upravljač, klima uređaj, 16-inčne aluminijske felge…

Cijena novog križanca još nije saopćena, ali kao refernca može poslužiti osnovna konfiguracija Baojuna 510 koja na kineskom tržištu košta 15.400 KM!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije