Transfer tehnologije / Karsan Jest: Turski minibus dobiva električne komponente BMW-a i3

08. 11. 2018. u 20:35:00 J. M.

Shares: 16

Turska spade među najveće svjetske proizvođače autobusa i minibusa, a širom zemlje podignute su fabrike domaćih i inostranih kompanija.

Jedan od domaćih proizvođača – kompanija Karsan – koja ima pogone u Bursi, ovih dana ostvarila je suradnju s njemačkim premium automobilskim brandom.

Za potrebe gradskog minibusa Karsan Jest electric, BMW će isporučivati elektromotore i visokonaponske baterije koje su Bavarci razvili za svoj električni automobil i3.

Karsan Jest electric je minibus dužine 5,8 metara koji u različitim konfiguracijama nudi mogućnost prijevoza do 26 putnika (8-12 sjedišta), a izvozi se na mnoga tržišta, čak i zemalja Europske unije.

Na stranici proizvođača može se pročitati da, ovisno od broja (jedna ili dvije) i kapaciteta ugrađene baterije (od 33 kWh do 88 kWh) vozna autonomija turskog minibusa s jednim punjenjem iznosi 80-210 km. Posljednja evolucija BMW-a i3 ima bateriju kapaciteta 42,2 mAh.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA