Granta Cross Quest: Novi Ladin model na traci, pad rublje strmoglavo oborio cijenu

Radiosarajevo.ba
Granta Cross Quest: Novi Ladin model na traci, pad rublje strmoglavo oborio cijenu

Nakon Largus Crossa, još jedan Ladin crossover dobio je Quest verziju. Riječ je posebnoj seriji koja sadrži upečatljive elemente dizajna i nove opcije za veću praktičnost i udobnost.

Tako Lada Granta Cross Quest ima krov u crnoj "panter" boji, krovne šine i naplatke u istoj boji, zaštitu podvozja od izdržljive plastike, dok je zadržan klirens od 198 mm. Ne treba ni podsjećati da je riječ o kompaktnom karavanu dužine 4148 mm.

lada_granta_quest_03.jpg - undefined

Foto: Lada

U unutrašnjosti su nove presvlake sjedala izrađene od izdržljive vodootporne tkanine koja se prvi put koristi u nekom modelu najvećeg ruskog automobilskog proizvođača. Uz to, sjedala su izvezena Quest logotipom, isti natpis je i na karoseriji.

Standardna oprema Granta Cross Questa uključuje gumenu prostirku za prtljažnik i dvije mreže za prtljag, od kojih je jedna u obliku džepa na poleđini stražnjeg sjedala.

lada_granta_quest_04.jpg - undefined

Foto: Lada

Proizvodnja nove verzije počela je 27. augusta, a Lada je objavila snimak Grante Cross Quest na fabričkoj traci.

Cijena još nije saopćena, pa valja spomenuti da je ruska valuta doživjela strmoglav pad. Skoro jednaka Lada Granta Cross, bez sufiksa Quest, trenutno košta oko 532.000 rubalja što je po aktuelnom kursu manje od 12.000 KM!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije