Fanovi u iščekivanju: Pogledajte kako izgleda nova Škoda Octavia

2
Radiosarajevo.ba
Fanovi u iščekivanju: Pogledajte kako izgleda nova Škoda Octavia
Foto: Youtube / Škoda Octavia

Uzbudljiva nova era za ljubitelje Škodinih vozila započinje s najnovijim prikazom redizajnirane Octavije s planiranom premijerom ovog mjeseca.

Stižu obnovljena limuzina i karavan, s temeljnim promjenama u izgledu, standardnoj opremi i motorima.

Češki div potvrdio je nadolazeće inovacije prvo teaser videom na YouTubeu, a sada nas očekuje još jedan uzbudljiv uvid.

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Iako kratka, samo 16 sekundi, YouTube teaser pruža nam prvi pogled na prednji dio vozila. Očekuju se značajne promjene, uključujući modernizirane prednje svjetlosne sklopke i preoblikovanu masku, koja bi mogla biti ispirisana novim modelima Superba i Kodiaqa.

Zadnja svjetla također će doživjeti osvježenje, a očekuje se i nova paleta boja te dizajn naplataka. Interijer će doživjeti promjene s novim infotainment sistemom, vjerovatno sličnim onom u redizajniranom VW Golfu, koji se ističe 12-inčnim ekranom i novim funkcijama.

Što se tiče performansi, Octavia i Octavia Combi najavljuju ažurirane benzinske i dizelske motore, uključujući 1.0 TSI sa 110 KS, 1.5 TSI sa 150 KS (obje opcije kao mild-hibrid) te 2.0 TSI za RS model, koji bi mogao ponuditi performanse slične Golfu GTI.

Dizelske opcije ostaju nepromijenjene, s rasponom od 2.0 TDI motora koji nude 116 KS, 150 KS i 200 KS. Budućnost CNG 1.5 G-TEC motora ostaje neizvjesna, dok su PHEV pogoni također predmet rasprave, s mogućim preuzimanjem naprednih baterijskih sustena iz Golfa i povećanjem maksimalnog električnog doleta na 100 km, javlja Jutarnji.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije