Dongfeng T5: Izgleda dobro, košta 18.000 KM, jedina mana je mjesto proizvodnje

J. M.
Dongfeng T5: Izgleda dobro, košta 18.000 KM, jedina mana je mjesto proizvodnje

Kineski proizvođač Dongfeng dotjerao je kompaktni SUV T5. Crossover dužine 4,55 metara dobio je prednja svjetla u C-formi po uzoru na nove modele Renaulta, što ne treba čuditi obzirom na činjenicu da je francuski proizvođač jedan od joint-venture partnera Dongfenga.

Dopadljivi SUV opremljen je modernim infotainment sistemom kojim se upravlja preko velikog touchscreen zaslona na centralnoj konzoli.

dongfeng_T5_007.jpg - undefined

Foto: autohome

Osim dosta mjesta za sve putnike, treba pohvaliti i prtljažnik zapremine 500 litara koji se može trostruko uvećati obaranjem zadnjeg naslona.

Nakon modernizacije, bazni pogonski agregat je 1,6 litarski atmosferski benzinac (122 KS), spregnut s 5-stepenim manuelnim mjenjačem. U ponudi je i 1.5 litarski turbobenzinac (156 KS), napravljen po licenci Mitsubishija, koji je kombiniran sa 6-stepenim automatikom.

dongfeng_T5_010.jpg - undefined

Foto: autohome

Bazna verzija košta 69.800 yuana, odnosno oko 18.000 KM. Dakle, dopadljiv, moderan i bogato opremljen SUV…

Postoji i jedno "ali": Dongfeng T5 izrađuje se u Wuhanu što će odbiti mnoge potencijalne kupce. Sjedište Dongfenga je i epicenter koronavirusa koji se munjevitom brzinom širi svijetom i, osim ljudskih žrtava, nažalost, ima utjecaja i na ekonomiju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije