Dacia objavila cijene Sandera: Ostaje najjeftiniji novi automobil u Europi

0
Radiosarajevo.ba
Dacia objavila cijene Sandera: Ostaje najjeftiniji novi automobil u Europi

Nakon što je prije nešto više od mjesec dana predstavljena nova generacija Dacia modela – Logan i Sandero – dosta se špekuliralo o mogućim cijenama, pogotovo zbog velikog dizajnerskog i tehničkog napretka ovih jeftinih automobila.

Koliko će Logan i Sandero koštati na našem tržištu još je nepoznato, no neke naznake mogu dati cijene koje je objavio njemački uvoznik Dacije, uz napomenu da se u ovoj zemlji već dugo ne prodaje limuzina Logan.

Tako će u Njemačkoj bazni Dacia Sandero koštati 8.490 eura i tako ostati najjeftiniji novi automobil na tržištu. Riječ je o Sanderu u osnovnoj verziji Access SCe 65, pokretanim 1,0 litarskim 3-cilindrašem (67 KS) koji je spregnut s ručnim 5-stepenim mjenjačem.

Serijska oprema uključuje LED prednja svjetla, ABS i pomoć pri kočenju u nuždi, ESP, zračne zavjese na prozorima, po visini podesivi električni servo upravljač, električne podizače prednjih stakala, ali ne i klima uređaj.

Crossover verzija Sandero Stepway u Njemačkoj će biti dostupna od 11.390 eura. Ovu verziju pokreće jači TCe turbobenzinski motor koji snagu od 90 "konja" prenosi putem 6-stepenog mjenjača.

Stepway u opremi donosi off-road optičke elemente, krovne nosače, 16-inčne točkove, multimedijski sistem Media Control sa audio uređajem (DAB++ radio, USB, Bluetooth) i komandama na upravljaču…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije