Da li je moguće: Budući Logan bit će puno više Renault nego Dacia

J. M.
Da li je moguće: Budući Logan bit će puno više Renault nego Dacia

Renault, odnosno njegova rumunska kćerka Dacia, uveliko testira novu generaciju niskobudžetke limuzine Logan, modela koji se već 15 godina proizvodi i prodaje širom svijeta.

Već su napravljene slike kamufliranog modela, na osnovu kojeg su nezavisni dizajneri pripremili renderiranje navodnog izgleda automobila. Posebno aktivni su dizajneri iz Rusije, gdje se Logan proizvodi i komercijalizira sa značkom Renaulta.

logan_2020_02.jpg - undefined

Foto: Kolesa.ru

A slike kamufliranog prototipa pokazuju da će se silueta buduće generacije Logana dosta promijeniti. Automobil će više ličiti na europske modele Renaulta poput Meganea ili Talismana

Budući Logan će imati velike vodoravne farove u kombinaciji sa prepoznatljivom rešetkom hladnjaka, a značajne promjene će se dogoditi u zadnjem dijelu automobila. Naravno, treba očekivati da će Logan sa značkom Dacije biti nešto drugačiji, odnosno prilagođen vizuelnom identitetu rumunske marke.

logan_2020_04.jpg - undefined

Foto: Motor1/Kolesa.ru

Prema preliminarnim podacima, europski Logan će biti postavljen na CMF-B platformu koju već koriste Renault Clio, Renault Captur i novi Nissan Juke.  Zvanična svjetska premijera novog Logana očekuje se na Sajmu automobila u Parizu ove jeseni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije