Citroën C5 Aircross: Uspjeh u Kini otvorio mu je vrata Europe

J. M.
Citroën C5 Aircross: Uspjeh u Kini otvorio mu je vrata Europe
Citroën je otkrio europsku izvedbu C5 Aircrossa, novog SUV-a koji je već lansiran u Kini, gdje je prodat u 35.000 primjeraka.

Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi C5 Aircross je opremljen ovjesom s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort.

Nudi 20 sistema za pomoć u vožnji uključujući Highway Driver Assist za autonomnu vožnju, Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent za odlazak izvan utabanih staza, kao i šest tehnologija za povezivanje, uključujući bežično punjenje pametnog telefona.

citroen_c5_aircross_668.jpeg - undefined

Foto: Citroën

Proizveden u Francuskoj u tvornici Rennes - La Janais, novi C5 Aircross bit će prvo vozilo Citroën koje će imati izvedbu Plug-In Hybrid (PHEV) krajem 2019.

Citroën C5 Aircross je dugačak 4,50 metara, robustan i mišićav ističe se fluidnim oblikom s naglaskom na jake grafičke elemente kao što su Airbump zaštita vrata, udaljenost od tla 230 mm, naglašeni uzdužni krovni nosači.

U unutrašnjosti je novi SUV opremljen s TFT digitalnom instrument tablom i dodirnim zaslonom od osam inča.

citroen_c5_aircross_01.jpg - undefined

Foto: AMP

Poput najnovijih vozila Citroën, C5 Aircross raspolaže širokom ponudom personalizacija, s 30 vanjskih kombinacija uz sedam boja karoserije, ponudom dvobojnog krova i tri paketa Color koji obuhvaćaju obojene elemente na prednjem braniku, na Airbumpu, na donjem dijelu prednjih vrata i na krovnim nosačima.

U paleti motora nalaze se motori snage između 130 KS i 180 KS, pri čemu se najjači dizelaš može spregnuti s novim 8-stepenim automatskim mjenjačem. Dolazak na tržište BiH očekuje se početkom naredne godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije